Restau­ratie

van de gebouwen van de Binnenpret, voormalige paardentramremise
Amstelveenseweg / Eerste Schinkelstraat / Schinkelhavenstraat Amsterdam
In 2010 is de gevel (OCCII) en de rest van het gebouw aan de Amstelveenseweg gerestau­reerd en gereconstrueerd, deels in zelfwerkzaamheid door leden en vrienden van Vereniging de Binnenpret.
De reconstructie van de paardenkoppen is gedaan door Niels van Doorn / Nerfgoed, en die van de deuren door Robbert van Buuren.
Overig werk o.a. door De Dakhaas (dakpannen, dakramen, boeidelen, windveren, muurvoegen en -herstel, coördinatie), Van der Hoop (zinken dakbedekking), Glas van Ingrid (reconstructie verf voorgevel).
restauratie
restauratie
restauratie
restauratie
restauratieIn 2013/2014 is het tweede gebouw, met gevels aan de Eerste Schinkelstraat (MKZ) en de Schinkelhavenstraat (Munganga) gerestaureerd en gereconstrueerd, deels in zelfwerkzaamheid door leden en vrienden van Vereniging de Binnenpret.
De houtimitatie is gedaan door Snezana en assistente, de reconstructie van het metselwerk door Ton Wallaard, de reconstructie van het houtwerk door Niels van Doorn / Nerfgoed.
MKZ-gevel, Eerste Schinkelstraat
houten
restaurateur Ton Wallaard
gerestaureerde gevel MKZ


Van het pand aan de Schinkelhavenstraat is alleen de begane grond van Vereniging De Binnenpret. Omdat het bovendeel van een andere eigenaar is (Ymere), is voorlopig alleen de begane grond gerestaureerd.
restauratie
restauratie